Serdecznie zapraszamy Państwa na jutrzejsze spotkanie z przedstawicielami Laboratorium Badania Jakości
i Bezpieczeństwa Żywności oraz Zdrowia Człowieka z UR.
Jak wyniki badań mikrobiologicznych mogą przekładać się na konkretne innowacje w gospodarce?
O tym opowiedzą przedstawiciele Zakładu Bioenergetyki, Analizy Żywności i Mikrobiologii: prof. dr hab. inż. Czesław Puchalski oraz mgr inż. Ewelina Słysz.
W webinarze on-line gościnnie wystąpi też Wiesław Doros, Prezes firmy D.A. VAC.
Spotkanie będzie poświęcone nowoczesnym technologiom wykrywania i identyfikacji mikroorganizmów oraz ich praktycznemu wykorzystaniu w różnych sektorach gospodarki – od przemysłu spożywczego, przez rolnictwo, po biotechnologię. Uczestnicy zapoznają się z nowoczesnymi metodami wykrywania mikroorganizmów i zobaczą,
jak ich wykorzystanie przekłada się na jakość, bezpieczeństwo i rozwój produktów.
Dlaczego warto wziąć udział?
- Zaprezentowane zostaną nowoczesne metody i sprzęt do analizy mikrobiologicznej – kluczowe dla jakości
i bezpieczeństwa produktów; - Przedstawione zostaną praktyczne przykłady zastosowania mikrobiologii w przemyśle;
- Przekazana zostanie praktyczna wiedza przydatna w kontroli jakości, rolnictwie czy produkcji żywności.
Termin: 24.05.2025 (czwartek)
Godzina: 13:00 – 14:00