Aktualności

Startups and SMEs under the COVID19 crisis - 06.04.2020, godz. 14:00

03-04-2020 r.
, red. Michał Tobjasz

Ambasada Izraela w Polsce zaprasza do udziału w poniedziałkowym e-seminarium skierowanym do startupów oraz małych i średnich przedsiębiorstw, który skupi się na radzeniu sobie podczas kryzysu COVID19.

Seminarium (webinar) poprowadzi wybitna ekspertka przedsiębiorczości i akceleracji startupów prof. Davna Kariv.

Szczegóły poniżej oraz w załączonej ulotce niniejszej aktualności.

Opis:

  1. Na przestrzeni swojej działalności startupy stoją w obliczu różnych kryzysów (np. finansowych, operacyjnych, związanych z produktem itp.); COVID-19 wprowadził jednak nowy rodzaj kryzysu, połączony z nową, nieznaną sytuacją. Chociaż startupy są zdolne, a większość z nich ma doświadczenie w szybkim przystosowywaniu się do trudnych sytuacji, wydaje się, że dezorientacja i niepokój związane z kryzysem COVID-19 są głębsze i bardziej znaczące niż kiedykolwiek.
  2. Opracowaliśmy na ten trudny czas inicjatywę skierowaną do startupów i MŚP, koncentrując się na:
  3. Typowaniu nowych wyzwań, przed którymi stoją obecnie startupy z powodu kryzysu COVID-19.
  4. Ustanowieniu najlepszych sposobów na utrzymanie działalności startupów i uniknięcia "zastoju", który jest ryzykowny teraz jak i dla późniejszego rozwoju.
  5. Wprowadzenie metod wykrywania tych trudności, które napotykają startupy, poprzez wskazanie, w jaki dokładny sposób obecny kryzys związany z daną trudnością (rozróżnienie między codziennymi kryzysami startupów
    a nowymi)
  6. Określenie zasobów i możliwości wymaganych do:
  • zapewnienia przetrwania firmy;
  • wykorzystania możliwości innowacji w świetle potrzeb pojawiających się w czasie obecnego kryzysu;
  • i przygotowania się na następny dzień.

Pliki do pobrania

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję