Aktualności

Potrzebni eksperci do oceny wniosków w konkursie H2020 Energy Efficiency

12-05-2020 r.
, red. Michał Tobjasz

Komisja Europejska poszukuje doświadczonych specjalistów w obszarze Energia do oceny i rekomendacji wniosków
o finansowanie składanych w otwartym konkursie dotyczącym efektywności energetycznej w ramach programu Horyzont 2020. Zgłoszenia należy złożyć do 25 maja 2020 r..

Komisja poszukuje ekspertów zdolnych do ocenienia:

  • potencjału wspólnot energetycznych (spółdzielnie konsumenckie, grupy zbiorowych zakupów konsumenckich
    i / lub inne działania zbiorowe podejmowane przez konsumentów) do świadczenia usług w zakresie efektywności energetycznej i optymalizacji zarządzania energią, a także produkcji energii odnawialnej;
  • kluczowych czynników sprzyjających oraz barier w tworzeniu i rozwoju wspólnot energetycznych, w tym czynników regulacyjnych, technologicznych i społeczno-ekonomicznych;
  • potrzeb technologicznych dla nowych usług energetycznych (takich jak platformy cyfrowe lub transakcje blockchain);
  • dynamiki wspólnych działań we wspieraniu konsumentów w tworzeniu masy krytycznej i ułatwianiu zwiększonego wykorzystania efektywności energetycznej oraz rozwiązań i usług w zakresie aktywnego zapotrzebowania;
  • trwałości różnych modeli wspólnot energetycznych, zarówno pod względem zaangażowania obywateli, jak
    i rentowności finansowej.

Jeśli spełniają Państwo powyższe kryteria, dobrze władają językiem angielskim w mowie i piśmie oraz są zainteresowani współpracą z Komisją Europejską, jak również dostępni do wykonywania okazjonalnych, krótkoterminowych zadań, wówczas należy zarejestrować się jako ekspert lub zaktualizować swój profil na portalu Funding&Tenders do 25 maja 2020 r.

Więcej informacji: link

Źródło: link

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję