Strona: [PACTT] Webinar: Rozwój usług komercyjnych i optymalizacja kosztów wykorzystania aparatury badawczej w uczelniach i instytutach / Oferta dla przemysłu

[PACTT] Webinar: Rozwój usług komercyjnych i optymalizacja kosztów wykorzystania aparatury badawczej w uczelniach i instytutach

2024-04-30
, red.  Michał Tobjasz

Dołącz do webinarium i dowiedz się, jak dzięki nowym technologiom usprawnisz procesy administrowania sprzętem, ewidencjonowanie wskaźników wykorzystania komercyjnego infrastruktury zakupionej z projektów, koordynowania usług B+R i komercjalizację wyników badań. Poznasz możliwości wdrożenia e-usług uczelni i instytutów w oparciu
o kadrę ekspercką, posiadaną infrastrukturę badawczą oraz własność intelektualną. Ponadto zobaczysz możliwości skutecznej promocji oferty komercyjnej Twojej organizacji.

 

Termin: 09.05.2024, 10:00 – 11:00, Online – MS Teams

 

Rejestracja: Rozwój usług komercyjnych i optymalizacja kosztów wykorzystania aparatury badawczej w uczelniach i instytutach / OPTeam

 

Dlaczego warto uczestniczyć?

Zaprezentowane zostaną rozwiązania informatyczne ułatwiające zarządzanie infrastrukturą laboratoryjną
w projektach dydaktycznych, naukowych i komercyjnych. Omówiona zostanie również ocena rzeczywistego kosztu użytkowania aparatury w oparciu o kompletne i rzetelne dane eksploatacyjne oraz optymalizacja czasu dydaktycznego, naukowego i komercyjnego wykorzystania infrastruktury laboratoryjnej. Prowadzący podpowiedzą, jak skutecznie koordynować działaniami promocyjnymi ukierunkowanymi na rozwój usług i komercjalizację.

 

Do kogo skierowane jest wydarzenie?

Wydarzenie skierowane jest do kierowników jednostek naukowych w instytutach i uczelniach, jak również osób odpowiedzialnych za zarządzanie aparaturą badawczą dostępną w laboratoriach.

 

Rejestracja trwa do 7 maja br.

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję